Spellen suggesties

BestuurBestuur Bestuur Berichten: 106
september 2016 aangepast in Algemeen
Zijn er nog spellen die jij graag zou zien op Het Duivelsei?
Post hieronder de naam van het spel en waarom het helemaal geweldig is, dan zal het bestuur ernaar kijken!

Linkjes naar de spellen worden gewaardeerd. :smile:

Cloudsurfin'
Post edited by Iessu on

Reacties

 • JohannesJohannes Duivelseitje Berichten: 386
  Spellen die ik graag zou zien op het Duivelsei zijn er wel; of in ieder geval spellen waarvan ik denk dat zij goed bij het Duivelsei zouden passen.

  TAC http://www.boardgamegeek.com/boardgame/17991/tac
  Waarom wel: Het wordt gespeeld in twee tegen twee, en biedt zo variatie op de teamspellen binnen het Duivelsei. Het is een soort Mens-Erger-Je-Niet met kaarten, waarbij kleine knikkers worden geschoven op een groot houten bord.
  Waarom niet: Het is redelijk duur, het houten bord maakt het moeilijk het spel goed op te bergen in een kast, en persoonlijk vind ik het een 'tackespel'. :tongue:

  Krokinole http://www.boardgamegeek.com/boardgame/521/crokinole
  Waarom wel: Het wordt gespeeld mogelijk in twee tegen twee, en biedt zo variatie op de teamspellen binnen het Duivelsei. Je probeert elkaars houten schijven van het grote houten bord te "knikkeren", en het levert veel hilariteit op, en mogelijk veel bekijks in de El Cid week. En deze vind ik wel leuk! :smile:
  Waarom niet: Het houten bord is heel groot, waardoor het zo goed als niet op te bergen is in een kast. En vanwege het materiaal is het spel behoorlijk duur.

  Through The Ages: A New Story Of Civilization http://www.boardgamegeek.com/boardgame/182028/through-ages-new-story-civilization
  Waarom wel: Deze verbeterde versie van de originele Through The Ages staat op #3 op de BoardGameGeek rating. Hopelijk kunnen wij aankomende speldag (laten) zien waarom het een goed spel is, want iemand hoopt het mee te nemen. Het is een abstracte Civilization-achtig bordspel, zonder dat men legers op een kaart rond schuift.
  Waarom niet: Het is een lange spel, waardoor de groep die het wel spelen wellicht beperkt is.

  The Voyages Of Marco Polo (In De Voetsporen Van Marco Polo) http://www.boardgamegeek.com/boardgame/171623/voyages-marco-polo
  Waarom wel: Het is een worker-placement spel waarin de "workers" dobbelstenen zijn, en hoe goed zij werken afhankelijk is van wat ermee gedobbeld is. Maar ondanks deze onzekerheid als gevolg van dobbelstenen zijn er zoveel keuzes mee te maken dat het toch behoorlijk tactisch en strategisch is. En herspeelbaar.
  Waarom niet: Op het eerste gezicht lijkt het voor niemand echt goed; wie van worker placement houdt houdt meestal niet van de randomness als gevolg van dobbelstenen werpen.

  Russian Railroads http://www.boardgamegeek.com/boardgame/144733/russian-railroads
  Waarom wel: Het is een zwaar strategische Worker Placement spel, waarin de spelers elkaar vaak nog meer in de weg zitten met de te kiezen acties dan bij gebruikelijke Worker Placement spellen; aan elke actie heeft elke speler bijna altijd wel iets.
  Waarom niet: Dit spel is misschien te stevig voor het Duivelsei; wij hebben al andere strategische bordspellen die ook niet vaak gespeeld wordt.

  Mega Civilization http://www.boardgamegeek.com/boardgame/184424/mega-civilization
  Waarom wel: Het is mijn favoriete spel, en in tegenstelling tot andere lange spellen zijn er ook varianten te spelen die (veel) korter duren, zodat het zelfs makkelijk op een spelavond valt te spelen! In dit spel probeer je vooral mooie setjes van commodity's bij elkaar te verzamelen, maar hierbij wordt ook gehandeld in rampen...
  Waarom niet: Het spel is zo groot dat al het materiaal bij elkaar ongeveer 10 kilogram weegt. Dit drijft de prijs zo hoog op dat het spel bijna even duur is als de overige door mij aangedragen spellen bij elkaar. En wij hebben al Advanced Civilization, met dezelfde spelmechanismes (maar zonder de verkorte versies.)
 • IessuIessu Duivelseitje, Zombie Berichten: 164
  Dankjewel Johannes. We gaan naar deze spellen kijken op Ducosim/Spiel!
  No can dosville, baby doll!
 • l0ft3rl0ft3r Duivelseitje Berichten: 12
  TAC
  Ik heb het laatst twee keer gespeeld en had het wel weer gezien. Persoonlijk hoef ik het spel nooit meer te spelen. Het is letterlijk mens erger je niet, met in plaats van dobbelstenen actiekaarten. Elke ronde krijg je een hand van 5, als je aan de beurt bent moet je een kaart spelen. Je speelt in teams a la Tichu en aan het begin van elke ronde geef je 1 kaart aan je partner. Dat is alle samenspel dat er zit in het spel: je kunt niet de pionnen van je partner verplaatsen met je eigen kaarten.

  Zoals ik al zei hoef ik het spel nooit meer te spelen. Na het eerste potje had ik al aanpassingen op de regels bedacht die het spel strict beter maken en na de tweede keer had ik nog meer house rules in m'n hoofd. Deze zouden het spel soepeler laten lopen, maar de kern van het spel blijft gewoon rot. Then again, Het lijkt er op dat mensen ook Monopoly kunnen verdragen, dus misschien is dit wat voor hen. 3/10.

  Krokinole
  Ik vind Krokinole echt veel te duur voor wat het spel lijkt op te leveren. Then again, ik heb het nog nooit gespeeld.

  Through The Ages: A New Story Of Civilization
  Dit lijkt me best een goed spel voor het Ei. Het is van dezelfde maker als Mage Knight en heeft geloof ik ook vergelijkbare complexiteit. Wilmer heeft het en heeft beloofd het een keer met me te spelen op het Ei! Dus dan kan het bestuur mee doen/mee kijken :smile:

  The Voyages Of Marco Polo (In De Voetsporen Van Marco Polo)
  Olivier heeft deze en het al 2x gespeeld op het Ei. Vraag aan hem of het geschikt is. Joris zei van wel.

  Russian Railroads
  Deze lijkt me idd te zwaar voor het Ei. Denk aan Agricola complexiteit maar met meer rekenen.

  Mega Civilization
  Als je dit wilt spelen, bel Johannes. Maakt niet uit hoe laat het is, hij wilt het wel spelen.
 • l0ft3rl0ft3r Duivelseitje Berichten: 12
  Brugge zou ik willen aanraden. En misschien 7 wonders duel. Er worden tegenwoordig wel eens 2p games gespeeld en dit is best een goeie.
 • NoralieNoralie Duivelseitje Berichten: 339
  Oh, brugge heb ik! Die kan ik wel uitlenen als iemand t uit wil proberen.

  En wat betreft TAC, ik heb een versie thuis (bij mn ouders) die iets minder kut is xD Was stukken cheaper en het speelbord is veeel praktischer. (Geen idee meer hoe het precies heette, zal het eens vragen)

  Vond het op zich best leuk om te spellen, op vakantie redelijk vaak gedaan. Is leuk als je een simpel spelletje wil spelen waar je niet te veel bij na wil denken, of als je iets wil spelen waarbij je lekker kan kloten xD
 • CandyShineCandyShine Duivelseitje Berichten: 2
  l0ft3r schreef: »
  Brugge zou ik willen aanraden. En misschien 7 wonders duel. Er worden tegenwoordig wel eens 2p games gespeeld en dit is best een goeie.

  7 Wonders Duel staat al op de lijst!
  Net als Marco Polo (heb al Olivier gepoked dat ik die is met hem wil spelen) en Through The Ages, de rest had ik om dezelfde redenen (nu) niet erop gezet. Brugge komt er nu ook bij! Als je die een keer kan meenemen Noralie zou chill zijn, of je komt gewoon is bij ons langs voor een spelletjesmiddag ;)
 • JohannesJohannes Duivelseitje Berichten: 386
  Gloomhaven http://boardgamegeek.com/boardgame/174430/gloomhaven
  Ik ben zelf niet zo in voor coöperatieve spellen, maar als de eerste meer dan vierduizend BoardGameGeek gebruikers het waarderen met een gemiddelde boven de 9, zou ik er als vereniging toch naar kijken.
 • AvaAva Duivelseitje Berichten: 3
  A heap of trouble https://www.kickstarter.com/projects/820113175/scandinavia-and-the-world-a-heap-of-trouble
  Dit komt van een website met comics over verschillende nationaliteiten en stereotypen en ik dacht dat dit wel paste bij de mensen van verschillende landen :smile:
Log In of Registreer om te reageren.